Thursday, December 31, 2009

love is a four letter word

i'm watching 'LOVE IS A FOUR LETTER WORD'...it's a movie and im falling in love with the title..

owh.and there goes the kissy kissy part..tetibe wan cakap,'oi!dah la tu!'haha...

anyways..2009 has finally come to the end..woohoo..!!

HAPPY NEW YEAR people!!

Monday, December 28, 2009

when he's gone and i'm here alone

okay.

this may be something old and outdated to be my latest entry.

i've asked some people on what they think about papadom,the movie. i've asked my bestfriends and some of my relatives about it.and they said,it was ok.but i think it's something more than ok..and i salute afdlin for that.

for people like me,like my family,like us who had lost someone precious, the guy of the family, might see this movie in a different way...

i remembered when i was in NZ, i talked to my mum on the phone and she told me she went to watch papadom twice at the cinema..and she said,"kakak tengok cerita tu mesti kakak teringat ayah.."and i was really touched.yes i did,really.

and i dont know why am i writing this entry..and since when did i become a sentimentalist..today is actually my late father's birthday..and sitting alone here makes me thinking about him and realize how much i miss him...

Al-Fatihah..


nokia?

tadi rajin..membantu wan di dapur..tibe2 wan cakap pasal langsir..

"nak beli langsir dapur baru lah"

"belilah wannnn.."

"tulah tu..nak pegi nokia tu tah bile2 tah.."

i dalam hati,"nokia??" tapi diam jee..

wan sambung lagi,"pakcu cakap langsir murah.tak ada sape nak bawak ni.bile lah dapat gi nokia ni nak beli langsir ni..."

i jadi lagi blur.."nokia?nokia ape wan??"

"alah...nokia lah!!nokia!"

berkerut-kerut dahi i.."nokia bende...?"

"nokia lah!!yang ibu kau beli pinggan mangkuk tu!"

"hahaha..IKEA lah wan!bukan NOKIA!nokia tu telefon wan tulah nokia..!"

"manolah den taw...hik3.."


Happy New Year!!!

Tuesday, December 22, 2009

bisnes kecil kecilan

lamenye tak update!lamenye lamenye lamenye...
ini kerane sedang enjoy 'life-with-nothing-to-do' semase holiday iniii...
rutin harian:tido-makan-jalan jalan-tengok tv-surf tenet-berangan-tido balik.

been thinking about selling some pre-loved items..kini sedang menggodek2 gobok a.k.a almari so that at least,other than duet asik kuar kerana shoping boley lah buat income cket nak beli cikedies cokolat cikedies cokolat buat makan sambil boring boring tengok tv kat rumah..

zzz..anywayzzzz,will be putting those items in a few more days ..thank you..

Friday, October 23, 2009

summer break bermula

akhirnye sampai di malaysia..


owhh...ibuku...dah 8 bulan rindu2...hehe...


jupe bby aqeef for the very first tym and he's sooooooo handsome!and rindu syaqir..siap jadi babysitter 2 arini ok...=)


terime kasih rakan2 di melbourne for everything~!melbourne sgt best!pasti akan dtg lagi~

summer break hingga february ye rakan2 taulan..=)



Monday, October 19, 2009

it ends tonight

wa.title nak all american reject je.tonight is my very last night in stafford.and in welly.besok maw ke melbourne and on friday, malaysia!!here i come~
i'll miss u for the next four months sayang.=)
seriously, i'll miss you..and the people here..wuuu..napelah i beli tiket awl sgt harituuuuu..homesick punye pasal.tulah.da lambat dah nak tulah tulah.tapi tulahhh...
tengok.i da miss farewell party cohort 4 yang bakal dibuat di beach dengar-dengar nye.
aaa...mestilah nak join pakai maxi dress lari lari dengan anggun kat tepi laut dengan ain sepoi sepoi bahase welly ni.tapi apekan daye.
huhu...babai kakak kakak abang abang cohort 4 yang sangat baik friendly peramah dan sebagainye..
babai juge kepada rakan rakan kesayangan kuuu...kite jumpe di malaysia okeh.
owh.dan babai juga pade bilik ku di stafford...ini malam terakhir kite bersame.
tahun depan tak tahu lagi duk mane ni.babaiiiiii...melbourne~here i come!!malaysia~i'll c u when i c u on friday ok...!!


babai katil stafford yang empuk

Sunday, October 18, 2009

nak balik sekarang jugak!

list of things to do bile sampai malaysia nantiii..haha...

1. maw makan dabel cisbeger mcd sesampai2 je di airport nanti..dan juge bubur ayam mcd...
2. maw makan beger king...
3. maw jalan2 pusing shopping mall 3 hari 3 malam.cni shopping mall tidak seronok.ta sukeee.
4. maw main boling pagi sampai petang..
5. maw makan kerang rebusss,kerang bakarrrr...
6. maw lari2 anak bersame syaqir yang comell...
7. maw tido ramai2 bersame ibu dan adik2..
8. maw marathon oth semule bersame neleh dan daa..
9. maw nonton muveeeeessss..rindu panggung wayang malaysia.
10. maw pegi zooo..
11. maw pegi semue kenduri kawin yang adee..
12. maw pegi shoping hamster ngan fifi.
13. maw buat lesen kerete..cepat bagi semangat~!
14. maw pegi cameron.kenape?xtahu~
15. maw belajar baking..
16. and many moreeeeee....

random night

it's 3am..
and here i am.
sitting at the corner of my room.
staring at the wall.
having a thought.
that u'll never understand.
that u'll never see and never get.
what i meant.what i said to u just now.
how can i be so fragile.so weak.
i hope i can run.
i hope i can walk out from this nightmare.
and i hope i can be true to myself.

Thursday, October 15, 2009

s.h.i.t

one word for today
s.h.i.t

one word for now
s.h.i.t

bile emotional kurang stabil,hormon turun naik macam roller coaster, semua benda macam s.h.i.t..bile rumah yang diapply diharap2 tak dapat. bile orang yang ditunggu2 asik hilang takde berite. owh.sangat devastated..



lumrah kehidupan di overseas

tak pernah rasa semiskin ini.
cepatlah balik malaysia.
cepatlah balik malaysia.

Monday, October 5, 2009

lidah belit-belit

saya tak tahu sekirenye ape yang saya tahu masih saya tahu dan saya sangat mahu tahu apa yang saya tak tahu sebab mungkin apa yang saya tak tahu itu adalah benda yang saya tahu tapi buat-buat tak tahu dan tak mahu tahu kerana takut saya akan buat-buat tak tahu pada benda yang yang saya tahu untuk benda yang saya baru tahu.

Saturday, October 3, 2009

someone was born today~

it's 4th..it's sunday..and it's my mum's birthday!!!
HAPPY BIRTHDAY IBU~!

Thank you for loving
And caring for me
Also for all the little things
You do so beautifully
This is my greeting
A wish for joy and cheer
The greeting is for your birthday
The wish is for all year...

love u...

Wednesday, September 30, 2009

gumbira~

thanx rakan-rakan irr,yuyu dan ajip yang sanggup berjalan beratus-ratus langkah bersame-same i sebab merengek maw pegi tgk tulip dekat botanic garden...huhu...aritu tulip festival tak dapat pegi sebab irr nak pegi umah terbuka nun jauh di johnsonville..dapat mkn barbeque..huhu...
tulip2 sangat cantik rasa mahu petik semua bawak balik awet bagi kat ibu tanam kat depan umah...hee...
sangat tak rajin bercerite panjang.ape kate biar gambar2 bercerite..=)


muke2 penat orang demam naik tangge..




tak paham..gambar yuyu snap sume kene tunduk dan tonggek..=p


pokok ni name tinkerbell~!!!!!!!!.**mode excited**


gambar sebelum dihalau oleh pakcik gardener.


bunga comel..


























thank you guys~..botanic garden lah one of the places kat welly ni yg bley uat i jadik happy3!=D
da pergi banyak kali pon,still i can never get enough of it.
sayang kamu lebey~

Wednesday, September 23, 2009

raya wei raya!



ini pic raya paling i suke out of allllll beribu2 pic raya...
even i takda dalam ni pon, takpe.i nak suka jugak..
ini adalah ibu, and due orang my lovely sisters yang sekarang tengah ber-holiday.wuwu..
and si kecil noty tepi tu cousin i yang dulu kecik2 i yang cuci sumenye..
owh..miss u so much syaqir.
take care korang..miss u and love u all!

SELAMAT HARI RAYA
MAAF ZAHIR BATIN


***akan update kisah raya later.=)


Tuesday, September 22, 2009

sesuatu yang kau tak payah baca

harini aku maw cakap pasal 'terasa'..
pernah tak korang-korang 'terasa' dengan orang-orang?
kadang-kadang bukan benda besar pon yang buat kita 'terasa', tapi benda the very small thing pon senang je nak buat kau 'terasa'.betul tak?
bila aku 'terasa', aku cube sedaye upaye aku fikir, 'xpe, bukan niat orang tu nak buat aku 'terasa''...
but, u know, bile dah lepas raye ni lagi-lagi kan, syaitan dah telepas pastu beranak-pinak dengan giatnye sebab nak lepas gian time bulan puasa, lagilah perasaan marah sebab 'terasa' tu membuak-buak...cakap sikit rase nak lempang dah..kalau aku tengah 'terasa', aku takkan pandang muka orang tu bila aku bercakap dengan die.so, selagi aku boleh pandang muka kau, maksudnye aku belom atau tak 'terasa' lagi ngan kau.jadi,jangan risau.

bukan senang nak buat aku 'terasa' sebab aku bukan orang yang kisah.sekali aku 'terasa', selamanya aku ingat..tapi aku bukan orang yang suka nak 'terasa' lame-lame..hari ni 'terasa', esok dah tak rasa..tapi kau jangan ingat sebab tu, kau boleh cakap sesuka hati kau, ketuk kepala aku sesuka hati kau,pijak muka aku sesuka hati kau...

aku harap lepas aku kelik butang publish tu, perasaan 'terasa' aku ni akan hilang.

Wednesday, September 16, 2009

dear friend..

dear friend..
how have u been lately?u seem sad and u keep saying bout being lonely..u talk less and when u speak, it sounds harsh to me..as if u're mad, but silently..

dear friend, i'm sorry if i ever did something wrong..if it's true, i need you to know that i'll never do bad things to you on purpose..you're a good friend, and i'll always love the way you are..=)

the night after one night stand

some things are easier said than done...
like doing the assignment.i said i want to finish it tonight.but look at what am i doing now.im writing this post for u.
like being truthfully-truth-forever-yours.i said i wannabe that.but only god knows when,how and why to stop what the heart wants.

some things are easier said than done...

pic for today...


its funny how people you don't know make you laugh.
i sat near two vending machines today.
now i realise people talk funny things near vending machine.


Tuesday, September 15, 2009

one night stand

sometimes...i wish i'm a bird..flying high and never fear height..

the other day..i wish i'm a snowman..can bare with cold and always smiling..

and today..i wish i'm einstein..with messy hair and wrinkled face and brainyyyyyyy...so that i can finish my assignment in just one night!

Friday, September 11, 2009

D.A.I.S.Y.

like my ibu, i always have a good interest in flowers..hee...but of course, i don't have enough time, enough space, enough courage, enough semangat nak tanam pokok bunga sendiri...erti kate lain..(MALAS)..

i did mentioned how i love daisies so much...did i?or i didn't?
well...............
tell u something...I LOVE DAISIES!!
giv me daisies and i'll giv u my heart...no!kidding~

The flower daisy has the meaning of purity or innocence. you can giv someone daisies to show your loyal love too..=)

and since i'm feeling a little bit down thinking bout raya's coming...financial problems that stopped me from dragging myself from one boutique to another..how i miss home..the smell of those raya preparation,and all that stuff...i decided to get myself something.

and hell yeah....!!
so i did.guess what?

daisies of course!

and now i'm feeling happy again~

see?
how this very simple little thing in life can make u irresistibly happy...
**big smile**


*****and the vase!!i made that myself..huhu..
*****i dunno why the fonts are quite mixed up here..hee..


Thursday, September 10, 2009

bila tiba hari raya..

puasa dah nak habis.
raye dah dekat.
tak gi shopping raye pon.
kueh raye pon x buat lagi.
tak rasa nak raya pon.
sedih.sedih.sedih.

Tuesday, September 8, 2009

Thursday, August 27, 2009

observed!

been busy with the teaching experience (T.E) lately..and this one is gonna be a long entry...

T.E DAY 1
we were assigned to observe in Karori Normal school.
here we are..

at this school, i had to observe two year 3-4 class and a year 1 class. they are 9,10 and 5 years old..they were sooo cute...

there's this one boy, he showed me his secret book where he drew all his imaginary stuff and all and told me to keep it a secret...so, i won't tell u guys what's in there..=)

and in the 5 years old class, there's a boy, Regan. we had some conversations and he's sooo cute that i forgot to take a photo with him.dangg~he has a twin but sadly i forgot his name.and Regan and i talk and talk with his friend Thomas and Thomas.yes,there're 2 thomas in that class.and there's another one in the next class..coming back to the story, Regan and i sitting side by side and suddenly he said, "I don't know my mom." I was speechless and trying to find the right word."I don't know my mom.Do you know your mom?"he said again noticing me in silence.do you know how it felt when a kid asking you that kind of question?it's sad and disturbing. then i showed him my mom's photo and he smiled...owh.kecik2 dah kacak....

in another class, the students have to do a science project where they have to make an animal using newspaper.we called that paper mache and i dont know how to spell the mache..and there's this one boy, forgot his name (Im sooo bad in memorizing names) told me so many things.how his mom got her legs fractured and cant walked.how his wrist got injured.how he loves butter chicken so much and he only loves malaysia coz malaysia has indians and indians have butter chicken and blah blah blah...

T.E DAY 2
second day in Maidstone Intermediate School in Upper Hutt and it's 1 hour away from wellington and i dont really like it..
i was sitting at the back of the class observing them.and a boy from nowhere came in holding a book and a red paper.he talked with the teacher and he then quietly sat at the back near my place.he read a book but his hands were scratching on the red piece of paper.it's unfortunate for him that i was able to read what he was writing on the red paper.it was 'puberty'.
end.

and owh, we went back early today...haha..

T.E DAY 3
still in the Maidstone and haven't found anything fun here..so, i asked my associate teacher if i could observe the performing arts class.and she said yes. and YES!
at least there's something interesting here...and i went into their drama or acting class..i love the fact that they've been exposed to these kind of things in early age where it's easy to learn anything.yes, anything!!
here, they learn world history, music instruments,acting,arts,cooking,everything in primary..
here's a video of their presentation of the day..just a short one coz this is the best among 3 groups.




it's about a sultan who's selfish, money loving and in need of a son.but his wife can't give him one.so, he ordered the guard to kill one prisoner every morning until he found a wife that can give him a son...
end.

T.E DAY 4
fourth day in Thorndon Primary School just 10-15 minutes walk from my house.happy that i dont have to leave early for school anymore..=)
i have to observe a 5 years old class....owh.heaven...comel2 okay!


bestfriend forever..Rueben and leon.


that boy in red shirt, Isaac.he said I'm small...cisss...


they were playing 'mak-mak'...


Rebekah and Chante, the class hotties...seriously..


singing along.....

here is much better and i love the kids!

T.E DAY 5
i thought it would be a bad day when i was assigned to observe the year 5-6 class..they're 9-10..big enough to say bad things to us.well, that was what i thought~

but...it turned out that i love being with them...they gave me a daffodil and cards saying thank you and hoping i can stay with them.hixx...and they asked me to draw them something when i showed them my sketch book.each of them.and they talked with me, asking me lots of questions and they even want to learn bahasa melayu and insisted me to teach them.they wanted me to be their art teacher...haha..

they had their speech competition and all of them were amazing.


the daffodil they gave me.it's daffodil day.evryone have to buy it.but i get it for free!!
=)


the cards and drawings they gave me.i thought i've rotated it..huh.


the end...




Tuesday, August 25, 2009

my sister is turning 18..

HAPPY BIRTHDAY TO YOU...
HAPPY BIRTHDAY TO YOU...
HAPPY BIRTHDAY TO FARA...
HAPPY BIRTHDAY TO YOU.......

adikku..happy birthday!!!found this camwhoring pic in my folder...happy2 selalu...muahx!!

Friday, August 21, 2009

the sickest entry i ever wrote.

now that i know the real reason of my mom's latest entry...
this is for u boy..
dont worry,i won't mention your name..coz i've mentioned it once..
once is enough to make u feel the pain.
i'm sorry for u acting like that...
that's just too bad..real bad...
i never know u and u never know me..and obviously u never know my family..
so can u giv me a reason u acted like that?
saying those words and hurt other's feeling..?
do you think it's funny?
do you think people will laugh at everything u said?
it's not funny and i'm not laughing..
and in my own opinion, i would say, that words are actually resembling YOU, yes YOU!!
let me make it clear for u boy...
u did it once..it's shame on you..
but if u did it twice, means again, if u still don't get what i mean.
u are really gonna pay for it.
get what i mean or you're just too slow to understand me?
enough now.and grow up.
don't go around and make fool with others.
damn~

Wednesday, August 19, 2009

bila dah off-task

cani lah bile dah off task.ada je benda nak dibuat.padahal alin x habis study lagi.esok nak test.eng task nak kne submit esok.tapi nasib baik dapat extension smpai isnin.esok jugak nak gi jupe si laila faisal.bincang assignment educ.tapi tak sempat lagi nak gi carik info assignment.dang~~~~

asik ingat nak balik rumah je ni.setelah diizinkan balik oleh ibu yang baik hati nak sponsor tiket balik,rumah asik terbayang-bayang depan mata.bau kerang bakar, kerang rebus, ikan pari bakar dah menusuk-nusuk kat hidung ni.tiap malam termimpi-mimpi.eee..tak sabarnya nak balik.

padahal ni final exam tengah bulan 10 ni tak lepas lagi ni.belum pon masuk september lagi.cepat la~cepat la~~

sekarang dah nak spring kawan-kawan.bila lagi kita nak pergi bergambar untuk salam perantauan ni.raya lagi sebulan.nanti berita harian,utusan,metro,harakah semua penuh macamane muka kita nak glemer kat malaysia nanti.

sedih.nanti raya i takda kat rumah.ibu i cakap nak skype time orang ramai-ramai tengah datang takbir raya kat rumah.apakah?meraung nanti siapa nak pujuk?=)

***best tak lagu baru i letak ni?best kan?best kan?




Saturday, August 15, 2009

harap-harap puasa tahun ni cukup...=)

lagi 5 hari je nak mula ramadhan dah...wuwuwu..walaupon ni bukan first time puasa jauh dari family, tapi nilah puasa i yang paling jauh dari family...rindu nak makn kerang rebus, ikan pari bakar, putu piring, tauhu sumbat wan, air cincau hansvdcdsheanaa tak nak cakap,nanti menangis isk3...

kat rumah time kecik dulu i ingat kalau hari-hari puasa yang tak sekolah i bangun lambat-lambat, supaye bila bangun dah tengahari and tinggal lagi beberapa jam je nak bukak puasa.belum pukul 5 petang dah terlembik kat atas sofa.pastu mandi konon2 nak bagi segar sambil duduk bawah paip air sambil ternganga-nganga.pastu ikut ayah pergi bazaar ramadhan carik putu piring kegemaran pastu kena wajib beli air cincau.tak pon air tebu.sedapnyeeee isk3...

i pernah terkantoi dengan atok time makan laici dalam tin sambil mencangkung kat depan peti ais.ok.time tu sekolah rendah.adik i kata laici dah nak habis.i takot x sempat rasa lepas bukak puasa nanti sebab adik i tak puasa nanti takot die habiskan.so, i yang puasa ni jadi risau terus pegi cangkung depan peti ais makan laici.dengan sopan.bile pandang atas, atok tengah merenung dengan dengan mata buntang atok...ish3..

kalau bangun sahur, selalu makan nasik pastu panaskan lauk semalam.tak pon goreng lah pape yang sempat.tak pon lagi best sikit, ayam masak kicap or telor masak kicap.i tak suka bangun sahur.tapi i kena bangun sahur.kalau tak nanti i rasa cam tak nak puasa sebab tak larat, lapar, rase nak marah dan sekian-sekian owh sungguh mengada-ngada...

pastu, kalau cousin-cousin i yang comel-comel tuh balik kat umah i, kitorang anak-anak dara yang comel ini akan ditugaskan untuk melenyek-lenyek tepong untuk buat bubur puteri berendam (fifi,if u remember this.i miss it!).bulat-bulatkan kecik-kecik pastu tekan kat tengah-tengah die.macam cocok bijik mata orang.sampai sekarang i tak faham kenapa nama die puteri berendam....

pastuh, bile bukak puasa ramai-ramai, penuh meja dengan kueh-mueh, lauk-pauk,air-mair, segala macam bentuk mak nenek makanan ada...lagi 15 minit nak buke tapi....dalam pinggan dah sarat dengan nasi, ayam goreng, ayam percik, murtabak, popia sambal, putu piring wajib ada dan sebagainya.semua ngadap tv tunggu azan pastu bile azan berkumandang, semua senyap sebab busy layan perasaan dengan makanan macam dah lama tak jumpa makanan..lepas makan, terbongkang ramai-ramai depan tv sebab plan nak pergi terawih kat surau dicancel sebab tukar plan buat terawih dalam bilik pukul 3 pagi.

waaaa....rindu....
SELAMAT BERPUASA!!!

Tuesday, August 11, 2009

sun.matahari.lunch.makan tengahari.

spring is around the corner.
and the sun's always out.
so, here we are, enjoying the sunlight and our lunch.


tiring day.tgk khirol.kesian.laparr..


irr.bad tudung day..


ampun ain.tersilau pule..janji tiut...=p


bukak lah mate!


having fun under the sun..=))

korang.pasni main layang-layang pulak ye!



Monday, August 10, 2009

somebody's missing me....

a friend of mine told me that a friend of her friend once said, "when u look at the clock, and the time is 11.11, that means, somebody's missing you.."

and guess what?




Wednesday, August 5, 2009

smile is the next best medicine

have you ever sit alone and suddenly, something pops out from your mind..and you smile?
i do.
there are sometimes when i smile by myself just because...

...i finally remember the song that i tried to figure out almost a week ago.
...i finally understand something.
...the sweet memories come to my mind.
...i heard funny conversation from the people around me.
...i'm wearing new top and i feel great.
...i'm listening to my fav song.
...i see someone cute.
...i remember my old jokes.
...thinking about my future.
...seeing something which reminiscing me to something.
.........................................................................................................

so people, don't get me wrong or call me crazy when you see me sitting in the corner and smiling by myself all alone..because..crazy people don't smile.they grin...=)

Friday, July 31, 2009

karma

today,
i learnt something about life.
you know, in life we can never depend on others.
yeah.people said friends and family to be the shoulders that we can lean on.
but to a certain extent, they cant be one.
they have other things to do, other people to focus on,they have just so many reasons and make us feel like being abandoned.being thrown away in a place, somewhere we can never imagine.
that's life people.life can be cruel sometimes and we can just accept that.
there's nothing we can do about that.
but sometimes, that's just what we called karma.
what goes around comes around.
something we did to others, and now it's happening to us...the circle of life.we can never understand why and how.

Saturday, July 25, 2009

kisah stafford dan wireless nye.

smlm, i excited sorang2 atas katil bile lappy kesayangan berjaya men-connect ke 'staffordnet' dengan jayenye...akhirnye stafford house dah ada wireless...actually baru 2 weeks ade wireless kat cni.sadis.selama ni i gune kabel je...seret wayar kabel yg membebankan tu ke sane ke mari...internet pon boleh pakai dalam bilik je lah, dah pakai kabel.

sekarang, kau nak meniarap,menelentang,mengiring kat depan pintu, kat koridor, kat dapur even dalam toilet pon boleh you!i gembira!=))

yg lagi i excited, wireless nye sgt laju!buffer youtube x perlu ditunggu..bile click terus page terbukak..i lap u lah stafford..

Thursday, July 23, 2009

OaKs!

it's always a good thing to make someone's day..
and someone did it to me just now and i just can't stop smiling right now..
the person said,
"even though it's a cloudy day, your face is so bright and sunny..."

thank you for making my day...=))
thank you for making me smile after i spent one night doing the confusing narrative task and slept at 3..

smile-smile-smile-big smile..

Tuesday, July 21, 2009

there's been a death in the opposite house

time is hard.time is short.too many things to do.yet, so little time that i have.

ini baru pelajar universiti..every week will be a disaster for me.i can say, hell.tak mahu tengok planner.nanti jadi mengong.
every week ada task pening kene submit...wtwccmdeytdvfqvwf!
tak apa..ini baru pelajar universiti..=)

dengan beban-beban yang berat kat dalam kepala ni,siang tadi i tunggu bus...two blocks from my stafford house,there's a church..normally,nobody goes there..not even once, i see someone walks into or walks out from the little church..never.
but today, for the very first time, i saw people coming out from the church.
not just a person.there were too many of them..
and i saw coffin.a coffin.yes, a keranda..i jalan dan jalan towards the bus stop...while my eyes, cant stopped looking at the crowd..everyone's wearing black...and there i saw a middle aged woman crying, sobbing and there's a guy, hugging her tightly to his chest...

i can see she's crying over her lost..
her beloved..
maybe her husband's in the coffin that i just saw..
or maybe her daughter..or her son..or her mom..or her dad..

and i sat there...looking at them..
feeling numb...
and before i realise...
i was crying...

Wednesday, July 15, 2009

i decided..

1. pagi tadi bangun awal.buat bekal.decided nak berjimat cermat and try to minimize penggunaan duet.jadi, tersedia lah satu tupperware berisi roti ngan cheese and sebotol air. nak bawak bekal gempak2 belom ready lagi.

2. hari ni jugak, i decided untuk change something. i will not give a damn to moody people anymore. cam haram nak bad mood- bad mood depan aku. tidak akan ku kisah lagi selepas ini.buat apa kamu mahu.

3. habis lecture, rakan bertanya, mahu tonton harry potter??oh tidak!!pastilah jawapannye yes!baru merancang berjimat cermat,tapi at last..i decided not to..for today.tapi bekal masih makan.

Sunday, July 12, 2009

life

people says,life is just not about you...life's about others,about everyone around you..

but what if you naturally cant think of anyone other than yourself?
what will happen if you keep thinking about other people's thought?
what they might say about you?
will it brings you down?
will it makes you feel lonely in a crowd?
desperately avoiding yourself from everyone?

you see people laughing.happily talking.making conversation.poking and hugging each others.
dont you want to be among them?be with them?

just some questions that you might have to ponder.life's like candies.enjoy them while they're still sweet.

Wednesday, June 24, 2009

ahli keluarga baru

berasa kecewa kerana tidak dapat pulang.tapi tak apelah.kerja, kumpol duet banyak2..=p
di kesempatan ini, i nak kate "WELCOME!!!!" to my due ahli keluarga baru...


kenalkan..ini nubie..sebut macam ni,'new-bee'..dibeli sewaktu homestay di marae tempoh hari apabila keluar tanpa kebenaran ke new world untuk carik fish n chip kerana kelaparan di mlm hari...dibeli kerana tak ada bnda nak peluk tido malam itu..nampak trus beli.love at the first sight la ni..


ini gitar..tak diberi nama lagi..i'm not that kind of person yang suka nak bagi nama to my stuff..coz kalau dia hilang ke, tersorok ke, die tak akan boley jawab i panggil..i dalam proses nak blaja gitar..insyaAllah...

to gitar and nubie...welcome!!

semalam

okay.where to start..let's just start with yesterday..yesterday was a hectic day..
i am a kaki wayang..tengok 3 muvee skali pon saya sanggup..sejak dari malaysia,sehingga kini,i'll always be a kaki wayang...tapi wayang kat kat sini mahal..$13.50 harga normal..so, semalam,i berazam nak save duet,i tgk 2 muvee je in a row..=)

bangun pagi,gosok gigi,cuci muke dan mandi...
janji ngan irr nak jupe kul 10.tapi 1030 baru keluar rumah..eleh.irr pon same..=p

jadi kami menonton the proposal jam 11am..since, my last 2 entries were some kind of movie review, so i takkan buat anda semua muntah baca muvee review i yang ke-3..tapi nak promote je.the proposal bestt...=)

setelah irr and i menangis2 dalam wayang,kami pergi makan.ok.duet lagi..takpe,satu hari ni je..

jam 2, seperti yang telah dijanjikan bersama jo,kam, dan rakan2 yang lain,kami bergegas ke cinema skali lagi,menonton transformer!!TRANSFORMER 2 ok!!!a must watch muvee seluruh abad.rugi tak tengok.cerita ini tak boleh dibeli dvd nye atau dilanunkan di mana2 ok.kalau nak boleh aje.tapi harus ditonton di wayang..lebih puas..ok.tak mau movie review.tengok sendiri.

yesterday jugak, after tengok due movie yang best, i pergi pak n sav..pak n sav adalah seperti tesco di malaysia.tapi tesco lagi best.untuk pertama kali nya, saya beli belacan di asian market...(ibu,ubt resdung dah hbs)..

beli lagi barang...duet.duet.duet...kemudian pulang...sampai2 di rumah, housemate tersayang mengajak dance2 hannah montana the movie...i kate OK!kegemaran..tapi penat dan semua org baru sudah makan.jadi tunggu makanan hadam..i took the chance untuk tido sebentar.nap ye.berharap sejam kemudian akan bangun..

beberape ketike kemudian i bangun.dengan mata separuh bukak tgk jam..1145!!lalu msg kedue2 housemate ajak dance2..mereke sudah mahu tido.jadi akan menari esok.

memandangkan i dah tido hampir 5 jam, terus tak boleh tido..duduk ats katil, recall ape yang telah jadi yesterday...baru i tersedar, i berbelanja dengan rakus..so, i bukak laptop, lalu mencari kekosongan kerja..the end.

Sunday, June 21, 2009

sape suruh tengok

kalau anda nak tahu, i am not a big fan of korean or chinese movie or drama series.japanese boleh lah layan sikit2...but tonight, after di suggest oleh Fiti untuk menonton a moment to remember, iaitu sebuah korean movie, akhirnya saye akur dan tunduk..lagipon dah lama bersemadi dlm hard disk movie ni...

bak kata fiti, "u imagine je perempuan tu u"...zzzz...memang i imagine betul2...

seronok cerite die...perempuan nye comel.lakinye macho.loving pulak tu.dah kahwin,alahai sweetnye.patut ramai suke tengok cerita korea.sangat membuai jiwa,ok.

perempuan dalam cerita tu kan i, so i sangat sedih berjurai2 air mata keluar.



nilah hasilnya.ni baru 3helai tisu.belum kira pack tisu yang sebelumnya.dah selamat masuk tong sampah.sangat sedih.ye.tak tipu.
cuba imagine korang punya memory seumur hidup terpadam.ni semua sebab alzheimer (how to spell it).alzhemeir jahat...your memories with loved ones..dah lah baru kahwin...dapat husband yang gagah,lagi macho,loving dan sangat protective.wah.dah nak kene delete..i imagine ni,i perempuan tu.dah lah comel, baru 27 tahun,pandai jahit baju (semua ciri yg xde kat i...zzz)..tapi kesimpulannya,i memang tak boleh terima lah cerita ni...memang lah it's realistic and it can really happen in real life.tapi....sangat unfair okay.memang orang cakap,life's unfair...sooo true...tapi seriously,cerita ini sangat sedih.lagi sedih dari 1 litre of tears.but maybe time tu i x imagine aya itu adalah i.so,x ada feel.maybe.
fiti,i will never forgive you for suggesting me this movie.hee...tu pasal i suka lovey dovey movie campur sikit fairy tale...=)


Friday, June 19, 2009

uP



okay.just finished watching"UP".a new walt disney 3d movie.it's nice,super nice movie.sile tonton.

it was about this old man who lives with the memory of his late wife.she was his childhood friend and they have the same interest and they both dream to built a house on the rock mountain of paradise.this story is about the journey of this old man in making his late wife's dream comes true.

best and cute.the best thing is die ikat belon helium banyak2 kat atap rumah dan rumah itu terbang.comel.i cried.i laughed.terkejut.semua ada.highly recommended.=)

Sunday, June 14, 2009

i need that.

i recently found out that i cant focus to a specific thing that im doing..like right now, im actually supposed to finish my assignment that needs to be submitted tomorrow!yes people.tomorrow!!and what the heck am i doing now?njcqkjdqhfbfjhb!

i cant focus!
and when im doing things i always ended up doing something else because im always off task..
hate it,but still, cant help it..

exam is coming very soon.real soon.and i need that focus.that attention.i think, i might have to wear that....u know,the thing that look like a big cone and wear it around your neck...u get what i mean?uff!!i dont care if u dont get it.

but i think i might need that big cone thing to stop me from looking at anything else other than my ALIN books and notes!seriously.

Saturday, June 13, 2009

alamak

alamak.tak suka hannah montana.
tapi tetiba terasa nak tengok hannah montana the muvee kerana mendapat tahu hero nye adalah jejaka comel dari video you belong with me by taylor swift..
=p

Thursday, June 11, 2009

rumah terbakar

okay.exam will be coming very soon.
how soon?this thursday u'ollzz...nervous2..
but still, masih ada masa nak berfoye2 lagi i ni ek..
nervous with exam..
but:

-still tergedik2 nak sign up bukak flickr account.tapi xde pix lagi.tgu after exam i snap pix cun2 ltak kat flickr baru i.tungguuuu...=)
sumer org dah ada flickr.kau baru nak bukak fatin?

-download youtube video dengan sangat giat sekali..currently mengagumi albert posis..suara sedap tahu...kalau rajin nak dengar pergilah browse..xpon bukak video previous entry..yang si baju hitam itu albert posis..

-main bola lantun-lantun dalam bilik.bola ni dapat pergi cinema hari tu.main tikam-tikam dapat bola getah.tapi ada katak dalam nye.



tengok.there's froggie.told ya.beralaskan buku alin.study tahu.nak exam ni.

ok..terbehenti sekejap tadi.kaki ketar ni.tahu knape?

15 minit yang lalu,i sedap tulis blog.entry ini la.apa lagi.kemudia terbau asap. i pon keluar bilik tanpa rasa ape2.sekali tengok,umah i berasap-asap!!

rupe-rupenye setengah jam yang lalu i panaskan minyak nak goreng samosa..i terlupe....lupe ok!lupe!

dengan paniknya, i cepat2 ambik door mat depan toilet, tutup fire siren tu.yela!kalau die bunyi, bomba datang.kalau bomba datang, i kena bayar $1200.$1200 okay!!bukan $12.00!nanti macam mana i nak makan best2..

habis berasap.terketar-ketar seluruh tubuh ini okay..nasib baik tak jadi pape.kalau rentung i, tak sempat kahwin..eh.x sempat examm..=)

asap xmahu hilang lagi..i pon renjis2 air keliling rumah.sambil mengucap dan baca ayat kursi.supaya bomba tak datang dan hilang nervous i ni.macam tok bomoh pagar rumah..ish3..

i bukak tingkap bilik..tapi tu la,tingkap ni x boleh bukak luas-luas.susah asap nak keluar.bila asap dah kurang sikit, i pon goreng samosa i..samosa yang telah mungkin menyebabkan kebakaran.


nilah dia samosa yang mungkin menyebabkan kebakaran
chiaw!


Wednesday, June 10, 2009

guys with hot voices!




hey2 guys!i was browsing the youtube and i found this amazing video..laki2 bersuara hot...seriously rugi sape x dgr...jadi.sile dengar.

Monday, June 8, 2009

i know how to be mad too

if u're mad.
say that u're mad.
tell it to my face.
i am just tired of this whole silent and faces that u've made.
i hate it.
i hate u for making me feel this way.
hey, my friend!
i've told you once.
i've told u twice.
either u get what i mean and do it or just buzz off.
i dont need to see that sour-monkey face of yours.
u're sick,psycho.

Thursday, June 4, 2009

tadi..

oh ya tuhan!esok test linguistics..sempat lagi i nak update blog ni...tak ape.mind recreation.lol.
seriously sudah tidak boleh masuk...sangat tensi bile membaca linguistics..boleh tak kalau i nak saman orang-orang yang buat research pasal linguistics ni??rajin sangat..macamane lah diorang boleh terfikir nak kaji kenapa budak kecik tak pandai cakap.kenapa orang belajar due bahasa.macamana manusia belajar bahasa secara semulajadi.tak boleh ke diorang terima bahawa itu adalah kuasa tuhan??!!emo.ye.esok ada test linguistics.

tadi,skype ngan keluarga.syaqir di rumah fifi..kesian.adik kat dalam wad neurology.jadi die tidak boleh berada di situ.sebab die akan buat orang2 dalam wad sakit saraf itu jadi sakit lagi saraf2 tunjang mereka..kesian.satu hari jadi budak baik ye syaqir..pandai bawak diri..
diorang sambut birthday aweyh..HAPPY BIRTHDAY AWEH...!!!!dah matang dah..putihkan cket kulit.mesti hensem bertambah-tambah..=)

baiklah.maw sambung study.good luck fatin!

Monday, June 1, 2009

shortest.clueless.

you're so cute.
you're so fine.
yet...
you're not mine.

merah.

hari yg bosan.
class satu jam.
balik tak buat ape-ape.
jadi menuju ke willis cari barang.
tiba-tiba rasa nak buat something.
jalan-jalan cari barang.
lalu tersenyum.
teringatkan sepupu.
terima kasih cuzz ajar aku buat.hee...
berjalan pulang dengan hati girang..



agar-agar puding je pon.
tapi sangat gembira!!
hee...nanti nak buat lagi..=)

**ni percubaan pertama.#sadis#.akan terus membuat!=)