Wednesday, September 30, 2009

gumbira~

thanx rakan-rakan irr,yuyu dan ajip yang sanggup berjalan beratus-ratus langkah bersame-same i sebab merengek maw pegi tgk tulip dekat botanic garden...huhu...aritu tulip festival tak dapat pegi sebab irr nak pegi umah terbuka nun jauh di johnsonville..dapat mkn barbeque..huhu...
tulip2 sangat cantik rasa mahu petik semua bawak balik awet bagi kat ibu tanam kat depan umah...hee...
sangat tak rajin bercerite panjang.ape kate biar gambar2 bercerite..=)


muke2 penat orang demam naik tangge..




tak paham..gambar yuyu snap sume kene tunduk dan tonggek..=p


pokok ni name tinkerbell~!!!!!!!!.**mode excited**


gambar sebelum dihalau oleh pakcik gardener.


bunga comel..


























thank you guys~..botanic garden lah one of the places kat welly ni yg bley uat i jadik happy3!=D
da pergi banyak kali pon,still i can never get enough of it.
sayang kamu lebey~

Wednesday, September 23, 2009

raya wei raya!



ini pic raya paling i suke out of allllll beribu2 pic raya...
even i takda dalam ni pon, takpe.i nak suka jugak..
ini adalah ibu, and due orang my lovely sisters yang sekarang tengah ber-holiday.wuwu..
and si kecil noty tepi tu cousin i yang dulu kecik2 i yang cuci sumenye..
owh..miss u so much syaqir.
take care korang..miss u and love u all!

SELAMAT HARI RAYA
MAAF ZAHIR BATIN


***akan update kisah raya later.=)


Tuesday, September 22, 2009

sesuatu yang kau tak payah baca

harini aku maw cakap pasal 'terasa'..
pernah tak korang-korang 'terasa' dengan orang-orang?
kadang-kadang bukan benda besar pon yang buat kita 'terasa', tapi benda the very small thing pon senang je nak buat kau 'terasa'.betul tak?
bila aku 'terasa', aku cube sedaye upaye aku fikir, 'xpe, bukan niat orang tu nak buat aku 'terasa''...
but, u know, bile dah lepas raye ni lagi-lagi kan, syaitan dah telepas pastu beranak-pinak dengan giatnye sebab nak lepas gian time bulan puasa, lagilah perasaan marah sebab 'terasa' tu membuak-buak...cakap sikit rase nak lempang dah..kalau aku tengah 'terasa', aku takkan pandang muka orang tu bila aku bercakap dengan die.so, selagi aku boleh pandang muka kau, maksudnye aku belom atau tak 'terasa' lagi ngan kau.jadi,jangan risau.

bukan senang nak buat aku 'terasa' sebab aku bukan orang yang kisah.sekali aku 'terasa', selamanya aku ingat..tapi aku bukan orang yang suka nak 'terasa' lame-lame..hari ni 'terasa', esok dah tak rasa..tapi kau jangan ingat sebab tu, kau boleh cakap sesuka hati kau, ketuk kepala aku sesuka hati kau,pijak muka aku sesuka hati kau...

aku harap lepas aku kelik butang publish tu, perasaan 'terasa' aku ni akan hilang.

Wednesday, September 16, 2009

dear friend..

dear friend..
how have u been lately?u seem sad and u keep saying bout being lonely..u talk less and when u speak, it sounds harsh to me..as if u're mad, but silently..

dear friend, i'm sorry if i ever did something wrong..if it's true, i need you to know that i'll never do bad things to you on purpose..you're a good friend, and i'll always love the way you are..=)

the night after one night stand

some things are easier said than done...
like doing the assignment.i said i want to finish it tonight.but look at what am i doing now.im writing this post for u.
like being truthfully-truth-forever-yours.i said i wannabe that.but only god knows when,how and why to stop what the heart wants.

some things are easier said than done...

pic for today...


its funny how people you don't know make you laugh.
i sat near two vending machines today.
now i realise people talk funny things near vending machine.


Tuesday, September 15, 2009

one night stand

sometimes...i wish i'm a bird..flying high and never fear height..

the other day..i wish i'm a snowman..can bare with cold and always smiling..

and today..i wish i'm einstein..with messy hair and wrinkled face and brainyyyyyyy...so that i can finish my assignment in just one night!

Friday, September 11, 2009

D.A.I.S.Y.

like my ibu, i always have a good interest in flowers..hee...but of course, i don't have enough time, enough space, enough courage, enough semangat nak tanam pokok bunga sendiri...erti kate lain..(MALAS)..

i did mentioned how i love daisies so much...did i?or i didn't?
well...............
tell u something...I LOVE DAISIES!!
giv me daisies and i'll giv u my heart...no!kidding~

The flower daisy has the meaning of purity or innocence. you can giv someone daisies to show your loyal love too..=)

and since i'm feeling a little bit down thinking bout raya's coming...financial problems that stopped me from dragging myself from one boutique to another..how i miss home..the smell of those raya preparation,and all that stuff...i decided to get myself something.

and hell yeah....!!
so i did.guess what?

daisies of course!

and now i'm feeling happy again~

see?
how this very simple little thing in life can make u irresistibly happy...
**big smile**


*****and the vase!!i made that myself..huhu..
*****i dunno why the fonts are quite mixed up here..hee..


Thursday, September 10, 2009

bila tiba hari raya..

puasa dah nak habis.
raye dah dekat.
tak gi shopping raye pon.
kueh raye pon x buat lagi.
tak rasa nak raya pon.
sedih.sedih.sedih.

Tuesday, September 8, 2009